Mangové nanuky
Recepty

Mangové nanuky

Zmrzlina je pro mě jedním ze symbolů léta a připravit si výborné domácí nanuky zvládne úplně každý.

Domácí příprava zmrzliny je bez speciálního zařízení, které ji šlehá a chladí zároveň, velmi obtížná a pravděpodobně se vám nepovede dosáhnout stejně hladké zmrzliny, jakou znáte ze stánků. To však vůbec nevadí. Pokud použijete kvalitní ingredience, bude přesto chutnat skvěle a sladké osvěžení vám vykouzlí úsměv na tváři.

Když jsem přemýšlel jakou mám zvolit příchuť, tak mi došlo, že mi poslední dobou mi trochu chybí jihovýchodní Asie. Její chutě jsem si tak alespoň trochu připomněl dnešním receptem a pro svoji zmrzlinu zvolil mangový sorbet provoněný mátou.

Suroviny

Na šest 60ml nanuků:

  • 1 větší mango
  • 60 ml vody
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • bylinky dle chuti (já použil mátu a thajskou bazalku)

Postup

Do hrnce dáme vodu a javorový sirup a krátce je spolu povaříme. 

Mango nakrájíme na kostky a smícháme se sirupovou vodou.

V robotu vše rozmixujeme do hladka. Na konec přidáme hrst bylinek a lehce je rozmixujeme spolu se směsí.

Připravenou směs nalijeme do formiček na nanuky, nebo do nízké mísy a dáme je přes noc zmrazit.

Mangové nanuky
Mangové nanuky