Poutine s trhaným vepřovým masem
Foodtruck

Kanadský poutine v Anne’s foodtruck

Anne’s foodtruck ozvláštnil svým netradičním jídlem s názvem poutine Brněnskou scénu kvalitního streedfoodu.

Nápad na rozjezd vlastního foodtrucku dostala Anička při svém kuchařském působení v Londýnských restauracích. Inspiroval ji prý i můj oblíbený film Chef, ale hlavně vize přinést do brněnských ulic kvalitní streetfood, který tu podle ní v té době chyběl. Přestavba staré sanitky na plnohodnotný foodtruck a vyřízení veškeré byrokracie kolem nebylo jen tak. Je pravda, že se místní gastro scéna v průběhu realizování snu o vlastním bistru na čtyřech kolech rozrostla o celou řadu zajímavých míst, kam vyrazit na rychlé občerstvení s sebou. Anne’s foodtruck se tak rozhodl zabodovat u fanoušků netradičním jídlem - kanadským poutine, se kterým se Anička setkala už v Londýně a ochutnala ho i přímo v Kanadě.

Anne's foodtruck

Protože jsem o tomto jídle slyšel poprvé, musel jsem si nejdříve přečíst, co to poutine vlastně je. Dozvěděl jsem se, že poutine vznikl pravděpodobně někdy v šedesátých letech minulého století v kanadském Quebecu. O jeho skutečném původu se však trochu vedou pře. Jedná se o hranolky polité masovým výpekem a zapečené sýrem. Kdybych si měl poutine představit jen na základě tohoto popisu, moc lákavě by to na mě nepůsobilo. Vlastně se mi do první návštěvy Anne’s foodtruck ani moc nechtělo, ale díky kamarádovi a kolegovi Vláďovi jsem se rozhodl dát tomu šanci.

Poutine s trhaným vepřovým masem a BBQ omáčkou
Poutine s trhaným vepřovým masem a BBQ omáčkou

A rozhodně jsem neuděl chybu. Anička na hranolky nedává jen samotný výpek, ale rovnou i pečené maso, a tak dělá z tohoto fastfoodu plnohodnotné syté jídlo. Stále se nejedná o nic zdravého, ostatně sama Anička říká „Je to pěkná prasárna.“, ale přiznejme si, kdo z nás by očekával od fastfoodu cokoliv jiného. Co se týče kvality surovin a provedení nemám poutine co vytknout. Hranolky jsou samozřejmě domácí a trhaná masa nemají chybu. Jsou pomalu pečená, křehounká a úplně se rozpadají na jazyku. Vyzkoušel jsem hovězí žebro a vepřové s BBQ omáčkou. Obojí bylo skvělé. Vepřové natolik, že jsem skoro zapomněl, že se teď snažím pár kilo zhubnout. Své dietě jsem tímto obědem moc nepomohl, ale mlsoun ve mně byl plně uspokojený.

Poutine s trhaným hovězím žebrem
Poutine s trhaným hovězím žebrem

Anne’s foodtruck parkuje v Brně na různých místech. Pravidelně střídá stání u Impact Hubu, Vlněny a nebo v areálu Svatopetrská. O víkendech pak Anička obráží i různé food akce mimo Brno. Když budete mít chuť na něco rychlého a dobrého, neváhejte Aničku navštívit. Burgery vám udělají všude, poutine vám s láskou připraví jen Anička.