Čokoládový pudink
Recepty

Čokoládový pudink

U mnohých lidí oblíbený dezert, který se natřásá jak vnady brazilské tanečnice samby 🍮😂, si konečně našel cestu i ke mně.

Při brouzdání internetovými recepty občas narazím na nějaký, který mě zaujme a uložím si ho do seznamu jídel, které bych si někdy rád uvařil nebo upekl. To je i případ této svačinky, jen jsem ji vůbec neměl uloženou jako pudink, nýbrž jako čokoládový moose.

Už jsem měl nakoupené suroviny, když jsem pročítal diskuzi pod příspěvkem, kde pozorní čtenáři upozorňovali, že se ve skutečnosti jedná o recept na pudink. Ověřil jsem si to porovnáním surovin oproti jedné kuchařce a opravdu...je to tak. Docela jsem při tom zjištění znejistěl, protože pudink mám z dětství zažitý jako třepotající se bábovičku z prášku nevalné chuti.

Už jsem málem chtěl vařit něco jiného, ale nakonec jsem tomu dal šanci a dobře jsem udělal. O co je tato čokoládová dobrota méně rosolovitější, o to je krémovější a lahodnější. Můj pudink je skoro tak krémový jako cheesecake a úplně se rozplývá na jazyku, přestože je úžasně jednoduchý na přípravu.

Já jsem ho udělal do malé terinkové formy, vám bych spíš doporučil menší hrníčky, ze kterých byste si ho mohli rovnou nabírat.

Suroviny

  • 500 ml mléka
  • 150 ml smetany
  • 100 g vysokoprocentní čokolády
  • 60 g cukru
  • 28 g kukuřičného škrobu
  • 20 g kakaa

Postup

Do hrnce si nalijeme mléko a smetanu. Potom postupně přisypáváme cukr a rozmícháváme ho metličkou. Stejným způsobem vmícháme kukuřičný škrob a kakao.

Směs dáme vařit na mírnějším plameni a mícháme, aby nám nevznikaly hrudky. Přidáme čokoládu a necháme ji rozpustit. Jakmile začne mléko vařit, hrnec stáhneme z plotny. Během toho by nám základ měl krásně zhoustnout.

Pokud budeme chtít pudink z forem vyklepnout, vymažeme si je rostlinným tukem. Já jsem použil kokosový olej. Hotovou směs přelijeme přes cedník do forem a necháme ji vychladnout.

Pudink dáme ztuhnout do lednice do druhého dne.

Čokoládový pudink
Čokoládový pudink